Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HV-stjärnan om skräckskadan

Artikel 47 av 48
SHL slutspel 2016/17
Visa alla artiklar

Chris Abbotts karriär fick ett abrupt slut. Med en bruten nacke missade han HV71:s finalserie mot Brynäs i våras. För JP berättar han nu om nya livet.

Det var på en av träningarna inför finalserien mot Brynäs skulle dra igång som olyckan var framme för HV71:s lagkapten Chris Abbott. Efter en duell med en lagkamrat föll han till isen.

– Jag visste direkt att något dåligt hade hänt. Som elitidrottare känner du din kropp väl. Just då var jag väl mest orolig för att jag skulle bli förlamad på något sätt. Det var en otrolig lättnad när jag kunde känna mina händer och ben. Idiotiskt nog tog jag mig av isen på egen hand, jag ville inte lämna på bår. När jag sedan hörde hur pass allvarlig skadan var... Skadan var redan gjord och ingenting blev värre för att jag gjorde så, men det var riktigt dumt, säger Abbott till JP.se.

Domen blev hård för Abbott. Nacken var bruten, och hans spelarkarriär var över.

Han säger att han fortfarande känner smärta men att det är normal och att det kommer att ta ett tag innan skadan är läkt helt och hållet.

Spelarutveckling

Numer, ett par månader efter olyckan är han tillbaka i Kinnarps Arena och han jobbar med klubbens juniorlag som spelarutvecklare.

Och han trivs med nya rollen, och livet i arenan.

– Jag kommer till arenan vid 7.30 och ibland åker jag hem runt 19.30. Det kan bli långa dagar – jag gillar det, säger Abbott till JP.