Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HV-stjärnan slutar: ”Svårt att förstå hur det kan vara värt det”

Fanny Rask, en av Sveriges mest välmeriterade ishockeyspelare, lägger skridskorna på hyllan. I ett känslomässigt inlägg på Instagram berättar den förre HV-stjärnan om beslutet.
”Min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor", skriver hon.

Fanny Rask representerade HV71 i fyra säsonger mellan åren 2015-2019 och stod för över 100 poäng i HV-tröjan. Senaste säsongen spenderade den landslagsmeriterade forwarden i AIK.

Nu meddelar den förre HV-stjärnan att hon lägger skridskorna på hyllan. I ett känslomässigt inlägg på sitt Instagram-konto berättar 29-åringen om beslutet.

”Den här våren gav mig tid att fundera, på riktigt. Hur jag mår, vart jag står och vart jag är påväg”, inleder hon.

”Mitt liv har varit hockeyn. Jag har andats, levt, rest, ätit, sovit, spelat och tränat HOCKEY. I stort sett hela mitt liv. Jag har satt allt annat på paus, bara kört på. Dragit min kropp, hjärna och ekonomi i botten. Och nu när jag ofrivilligt fick tid att tänka igenom allt så har jag svårt att förstå hur det kan vara värt det.”

Fanny Rask är en av Sveriges mest välmeriterade hockeyspelare. 13 säsonger, 361 SDHL-matcher och 306 poäng blev det. Hon har vunnit SM-guld och varit en bärande spelare i OS- och VM-mästerskap med Damkronorna.

Nu är energin slut. Frustrationen och besvikelsen har blivit för stor.

”Min dröm har alltid varit att få spela hockey, helst på heltid hela tiden. Jag fick testa på det ett tag och det är jag enormt tacksam för. Men det är inte hållbart att leva på någon annan. Och min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål.”, skriver hon.

Fanny Rask skriver vidare att hon har tappat tron på att damhockeyn någonsin kommer ta sig längre fram.

”Jag hoppas någonstans att jag har fel. Att det finns en bättre framtid för damhockeyn. Nej inga miljoner. Det har aldrig handlat om miljoner. Bara en chans att få lägga 100% på hockeyn, inget annat och överleva med en lön som täcker vanliga utgifter som hyra, mat, gym, transport, mindre nöjen och ett litet sparkonto.”