Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget: Så kan stranden utvecklas

I ett medborgarförslag föreslogs det att kommunen skulle sätta upp en utedusch på Vätterstranden i Jönköping. Tjänstemännen är positiva till utvecklingen av kommunens badplatser, men menar att man endast kan svara för badplatser där kommunen är huvudman.

I ett medborgarförslag finns det önskemål om att kommunen sätter upp fyra stolpar med lagom mellanrum på Vätterstranden och att man vid dessa stolpar monterar en enkel utomhusdusch.

Kultur- och fritidsnämnden ska ta ställning till medborgarförslaget på torsdag. Kultur- och fritidsförvaltningen och tekniska kontoret har fått möjlighet att lämna sina synpunkter.

Tekniska kontoret är huvudman för Vätterstranden och är den som avgör kommande satsningar på badplatsen, men kultur- och fritidsförvaltningen säger att man är positiv till det hela.