Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Förslaget som splittrar skolan i Mullsjö: Politiker vill att pensionärer ska hjälpa till att hålla ordning och reda i skolan

Politikerna tycker det är en bra idé att låta frivilliga pensionärer hjälpa till inom skolan för att hålla ordning bland eleverna. Men frågan är inte så enkel, tycker barn- och utbildningsförvaltningen. Förvaltningen ser istället en risk att elevernas integritet hotas och att det kan leda till ökad administration.

— Kan det vara 20 olika klasseniorer som kommer till en och samma skola som ska få information om de här eleverna? säger Jenny Albers, utvecklingsledare inom barn- och utbildningsförvaltningen i Mullsjö kommun.

”Det är jättepositivt med fler vuxna och positivt med att barn får se andra generationer.  Men det finns en svårighet i hur vi ska hantera det”, säger Jenny Albers.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Linus Andersson

Annons

I augusti 2019 lämnade SD in en motion om att införa klasseniorer i skolan. I förslaget skriver SD att pensionärer som själva vill kan hoppa in ideellt som stödpersonal i klasserna för att fånga upp elever som inte känner sig tillräckligt sedda eller hörda.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan