Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget: Superligan kan spelas i en enkelserie

I höst är det tänkt att de olika idrotterna ska köra igång igen, precis som de alltid har gjort. Om det inte var det där med corona och covid19 förstås.

Nu planerar Svenska Innebandyförbundet för flera olika scenario, allt för att vara så förberedda som möjligt om det inte blir någon start som vanligt i förbundsserierna i mitten av september. Det meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Superligan, där Mullsjö, JIK och Fagerhult Habo spelar på herrsidan och JIK på damsidan, kan starta i november istället. De första 6-8 omgångarna skulle i så fall senareläggas och spelas löpande ”när det passar”.

Om det inte går att starta i november är tanken att Superligan istället spelas en en enkelserie. Det beslutet kommer i så fall att fattas i samråd med föreningen svenska superligan.

Förändringar

Det kan bli förändringar även i allsvenskan och division 1 där bland andra Hovslätt håller till. Även här kan det bli start i november och att man flyttar fram de första 6-8 omgångarna, samt att serierna delas upp i olika regionala grupper som redovisas i olika tabeller.

Lagen i respektive grupp skulle då möta varandra två gånger och lagen från den andra gruppen en gång.

Även här finns det också ett förslag att serierna genomförs som enkelserier om man inte kommer igång före årsskiftet.