Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första dagen att lägga sin röst

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Söndagen den 9 september är ett stort datum på alla sätt. Och då tänker vi kanske inte i första hand på att det är HV-dagen…

Valet till Sveriges riksdag, kommun och landsting är kanske mer ovisst än på länge och beroende på vilka mätningar som görs så pekar det mest på att det kan sluta hur som helst.

Från och med idag, den 22 augusti, går det att rösta. För de som vill förtidsrösta så finns det lokaler som är öppna. På Jönköpings kommuns hemsida finns öppettider för alla röstningslokalerna.

Fler förtidsröstar

Allt fler väljer att förtidsrösta. Det som förr om året var en tradition att gå och rösta på valdagen har minskat mer och mer. Istället ökar antalet personer som förtidsröstar och tillsammans med utlandssvenskar handlar det om nästan 50 procent av de röstberättigande.

Enligt valnämnden ska röstkorten delats ut mellan den 16-22 augusti. Men det är i skrivande stund många som ännu inte har fått sina röstkort.