Söndagens snöfall gjorde att förutsättningarna för att spela bandy inte var de bästa, och mötet mellan Åby/Tjureda och JB fick därför avgöras över tre gånger 30 minuter.

– Det var fullständigt snökaos så det var tyvärr inte mycket till bandymatch. Det snöade hela tiden så vi fick kriga fast bollarna, konstaterar Dennis Gustafsson.

Åby/Tjureda hanterade de rådande förhållandena bäst, gick ifrån till 2-0 under första halvtimmen och ledde med 5-0 när två av tre perioder var spelade.

– Jag är besviken på att vi inte kunde stå upp kampmässigt. I de två första perioderna var de hetare, de vann närkamperna medan vi inte kom upp i nivå, suckar Gustafsson.

I tredje perioden spelade JB upp sig och reducerade två gånger om efter varsitt mål av Oskar Davidsson och Jimmie Magnusson.

– Vi avslutade bra de sista 30 minuterna, men det var som dags då. Vi sade att vi skulle gå ut och kriga och pilla in några bollar. Det var viktigt att vi gjorde två mål då, det gör att hoppet lever.

Lagen möts igen på onsdag, då JB har fördel av hemmaplan. Det blir en måstematch för Jönköpingslaget.

– Vi sade innan att vi ser den här matchen på 180 minuter, och nu ligger vi under med tre mål i halvtid. Vi ska vända det på onsdag. Jag hoppas först och främst att det blir spelbart då, så att det inte bara blir kamp. Jag känner att vi kan ta in de här bollarna som de ligger före, tre mål är fullt möjligt i bandy. Vinner vi inte då är det kört, säger Dennis Gustafsson.