Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första segern dröjer: ”Lite otur”

Det vill sig inte riktigt för Assyriska. För trots flera heta chanser lyckades laget aldrig spräcka målnollan i hemmamötet mot Lund på onsdagen.

Nykomlingen får fortsätta att vänta på den första trepoängaren i division 1.

– Jag tycker vi spelar bra. Vi har lite otur när vi väl får våra chanser. Men det kommer, säger målvakten Vilson Cakovic.

Jönköpingslaget spelade in säsongens tredje oavgjorda resultat efter 0–0 hemma mot Lunds BK på en tung gräsplan på Rosenlunds IP.

Men med lite flyt och skärpa hade resultatet kunnat bli annorlunda.

Det vittröjade hemmalaget skapade flest chanser – framför allt under den andra halvleken – och hade flera bra lägen att sätta bollen i nät.

I slutet av den första akten hade Malcolm Shaw ett bra frisparksläge precis utanför straffområdeslinjen. Skottet gick strax utanför.

Annars var det Shaws lagkamrat Petrus Kocadag som kanske var AIK:s främsta hot från sin vänsterkant. Kocadag hade också en av matchens bästa chanser när han prickade stolpens utsida efter att ha brutit sig in i gästernas straffområde.

Och kort före slutsignalen fick Zackarias Faour ett superläge efter att Lund slarvat i ett uppspel. Skottet gick över ribban.

– För varje match vi spelar får vi mer erfarenhet. Det kommer att bli ännu bättre med tiden, säger Cakovic.

Samtidigt var det nära flera gånger om att hemmalaget tvingades lämna planen utan några poäng över huvud taget.

För när motståndaren från Skåne väl skapade chanser blev det farligt. Men gång efter annan stod målvakt Cakovic i vägen. Med några högklassiga räddningar såg AIK:s burväktare till att freda sitt mål och hålla nollan.

Cakovic blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det är den andra gången i rad som jag blir utsedd till matchens lirare. Det är jag glad över, säger Cakovic.

– Det ger mig glädje och motivation att jobba hårdare på träningarna för att bli bättre och bättre.

Målvakten har således fått en bra start på sin tid i Assyriska efter övergången från Råslätt inför den här säsongen.

– Vad kan jag säga? Under de här fem matcherna har jag spelat bra, säger Cakovic.