Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första skogsstafetten sedan 2019 – då klev IKHP:s lag fram

Första skogssstafetten sedan 2019. Då klev IKHP:s lag fram och tog fina placeringar.

I lilla Hälleforsnäs återsamlades den svenska orienteringseliten för att springa den coronanpassade Elitstafetten. Det var den första skogsstafetten sedan 2019.

Ingen publik tilläts och det var obligatoriskt med munskydd fram till start.

D21 och H21 hade vardera tre sträckor på natten innan stafetten startade om med jaktstart morgonen efter med vardera tre sträckor.

IKHP mönstrade två starka lag i varje klass och även om det blev några återbud fanns det gott om taggade reserver som kunde ställa upp.

I IKHP-damernas förstalag visade Tova Olsson att hon vet hur en startsträcka ska springas och växlade över till Ella Palm bara minuten efter täten. Fortsatta goda insatser från Ella och Alice Svensson Finndahl gjorde att man efter natten låg på en nionde plats. Damernas andralag gjorde också flera starka insatser och efter nattarbete av Ida Eskilsson, Emmy Granstedt och Amanda Blennow var man 13:e lag bara minuten från topp-10.

I herrarnas förstalag växla de Martin Djerf till Markus Hederskog som i sin tur växlade till Joar Hertin, och slutligen låg man på en elfte plats i en ganska stor klunga. I herrarnas andralag visade Emil Öhlund storform när han anförde startsträckan vid första radion men tyvärr ledde lamphaveri till att han fick hålla igen. Efter Gustaf Sparrevik och Christian Tingström låg laget på en 34:e plats.

De tre dagsträckorna avgjordes i Sågarsvedens Barnkoloni utanför Ärla.

IKHP-damernas förstalag sprang mycket imponerande och i tur och ordning förde Louise Beech, Hilda Holmqvist Johansson och Emma Ling fram sitt lag till en sjundeplats. Andralaget med Alma Holmqvist Johansson, Tilda Palm och Viktoria Tingström gjorde gedigna insatser och slutade på en 14:e plats som bästa icke-kombinerade andralag.

IKHP-herrarnas förstalag ville även de nå fina framgångar och nattens stabila prestationer följdes av lika stabila prestationer på dagen. Albin Axelsson, Arvid, Nord och Erik Classon förde fram laget till en åttondeplats. Andralaget med Mattias Öhlund, Jakob Ingström och Andreas Gustafsson kämpade väl och landade till slut på en 35:e plats.