Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt förtroende för Idéhn

Den Jönköpingsbördiga målvakten Filippa Idéhn finns med i Sveriges trupp till dubbellandskampen mot Ryssland i slutet av mars.

22 mars spelar länderna mot varandra i Stiga Sports Arena i Eskilstuna och dagen efter i Himmelstalundshallen i Norrköping.

– Ryssland har ruskigt bra handbollsspelare och även om de ofta byter en del spelare mellan samlingarna kan de alltid ställa upp med ett landslag som kan slå de bästa i världen. Det blir en härlig utmaning för oss, säger förbundskaptenen Henrik Signell i ett pressmeddelande.

Som väntat är Filippa Idéhn en av två uttagna målvakter. Idéhn, som numera representerar den franska klubben Brest Bretagne har gjort 105 A-landskamper och har varit bofast i landslaget de senaste åren.

Fem nya spelare

Från EM-truppen saknas gravida Bella Gulldén, korsbandsskadade Daniela Gustin, Loui Sand som har avslutat karriären, lagkaptenen Sabina Jacobsen som behöver behandling för sitt knä samt niometersspelarna Jenny Alm och Elin Hallagård. Alm har aviserat att hon lägger av efter säsongen och Hallagård, som kallades in under mästerskapet, kommer att trappa ner sin elitsatsning.

Fem spelare är nya sedan mästerskapet i december: Marie Wall (Köpenhamn) som varit korsbandsskadad, linjespelaren Sofia Hvenfelt (H65 Höör), högersexan Emma Fernis (Sävehof), mittnian Emma Lindqvist (H65 Höör) och högernian Alexandra Bjärrenholt (Skuru).

Årets stora mål är VM i japanska Kumamoto 30 november-15 december. För att nå dit behöver Sverige besegra Slovakien i ett dubbelmöte i månadsskiftet maj/juni.