Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollens nya årsplan – då börjar serierna

Helgen 13-14 juni är det tänkt att herrarnas division 2 och 3 och damernas division 1 ska starta.

I slutet av mars presenterade Svenska Fotbollförbundet sin krisplan eftersom serierna har fått seriestarten framskjuten på grund av coronavirusets utbredning. Det stod bland annat klart att herrarnas division 2 och 3 och damernas division 1 ska spelas som enkelserier.

Här berörs Husqvarna FF, Mariebo IK, IK Tord, Råslätt SK och Waggeryds IK av de lokala klubbarna.

Nu har SvFF, i samråd med distriktsrepresentanter, beslutat att behålla befintlig spelordning. Det betyder att hälften av de redan schemalagda omgångarna i består, men att ett par av omgångarna flyttas i tid. Planerad spelstart är alltså helgen 13-14 juni.

Med udda antal omgångar kommer lagen inte ha lika många hemma- och bortamatcher. Även den totala längden av resorna påverkas, men SvFF anser att fördelarna med att behålla befintlig spelordning väger tyngre.

Beroende på hur coronasituationen utvecklas kan seriestarten komma att skjutas fram ytterligare.

"Allt det ovan meddelade kan komma att behöva omprövas om utvecklingen kring smittspridningen i samhället förändras negativt", skriver SvFF på sin webbplats.