Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotoklubb ställer ut på Tändsticksmuseet

Bankeryds fotoklubbs almanacka Jönköpings Förr och Nu fyller 30 i år och firar med en jubileumsutställning på Tändsticksmuséet.

Utställningen inleds med en vernissage lördagen den 10 februari. Vernissagen invigs av Lennart Lindberg, som är hedersmedlem, samhällsdebattör och Jönköpingsvän.

Därefter kan besökarna gå runt och ta del av intressant Jönköpingshistoria och information om Bankeryds Fotoklubb och kanske samspråka med någon representant från klubben.

Utställningen kommer att bestå av en avdelning med tio bilder med spårvagnar samt information om dess historia i Jönköping och en avdelning med bilder som illustrerar Hamnkanalen med dess broar och historiska fakta.

Förutom nio tavlor med ett urval av framsidor från klubbens almanackor, kommer det att finnas 26 förstoringar från almanackorna 2017 och 2018.

Slutligen kan man se ett ca 15 minuter långt bildspel till musik gjort av Anders Gunnarsson. Här visas bilder från klubbens verksamhet, främst från fältskjutningar, med medlemsbilder och gruppbilder. Dessutom ett grovt urval av vinnarbilder.