Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frän kritik riktas mot nya styret

Moderaterna och Kristdemokraterna riktade vid dagens sammanträde i Kommunstyrelsen skarp kritik mot den nya koalitionen bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

Att presentera ett nytt budgetförslag och flera nya uppdrag till nämnderna, direkt vid sittande sammanträdesbord är oseriöst, menar M och KD i ett pressmeddelande.

- Detta agerande är mycket anmärkningsvärt och omöjliggör all seriös analys av det presenterade budgetförslaget. All möjlighet till insyn, kommentarer och eventuella kompromisslösningar omöjliggörs därmed, något som direkt motsäger den nyligen presenterade koalitionens uttalade ambition att verka för en bred samverkan och en god dialog med andra partier”, skriver M och KD i en så kallad protokollsanteckning presenterad vid dagens sammanträde.

Avstod helt

Moderaterna och Kristdemokraterna valde därför att helt avstå från att delta i dagens budgetbeslut.

- Vi avser dock att återkomma med ett eget gemensamt budgetförslag inför nästa veckas budgetsammanträde i kommunfullmäktige, säger Cecilia Hjorth Attefall (KD)

- Vi kommer nu att använda några dagar för att analysera budgeten i sin helhet, säger Peter Jutterström (M).