Eventet i KFUM-huset i helgen bjöd på en härlig blandning av musik, dans och konst. Det var federationen ENTER som stod för evenemanget där hiphopare, rappare, dansare och graffiti-konstnärer från hela Sverige är inbjudna.
- Det är viktigt att ungdomar har någonstans att gå. Detta var exakt vad vi ville uppnå, berättar Henrik Lindberg. Ikväll går man bara och njuter.
- Jag tror att ett sådant här event drar många ungdomar, fortsätter Samuel Stigmarker som också jobbar med KFUM. Det finns ett stort intresse kring hiphop och rapp börjar bli allt mer poppis.

Några av arrangörerna. Samuel Stigmarker (längst till vänster) tror att ungdomarna inte känner något grupptryck att dricka alkohol när de kommer till KFUM.
Några av arrangörerna. Samuel Stigmarker (längst till vänster) tror att ungdomarna inte känner något grupptryck att dricka alkohol när de kommer till KFUM.

Henrik Lindberg och Samuel Stigmarker är övertygade om att eventet känns tryggt för ungdomarna och att pressen att dricka alkohol minskar om de har någonstans att gå på helgerna.
- Eventen är ju alltid alkoholfria här vilket skapar en trygghet för ungdomarna. De ska inte känna något tryck att dricka när de kommer hit, säger Samuel.
- Vi har visserligen inga vakter här men vi är ju hela tiden bemannade så att alla kan känna sig trygga och säkra här, fyller Henrik i.

Viktor Egerbo och Henrik Lindberg.
Viktor Egerbo och Henrik Lindberg.

Victor Egerbo är en av de som håller i graffiti-gruppen Shapes and Colours på KFUM i Jönköping och är även han på plats denna kväll.
- Detta kommer vi att göra om, säger han och ler. Graffiti handlar om att vara en förebild och att ge möjlighet till en utmaning.

Roy Karlsson målar fabelfigurer. Roy Karlsson målar fabelfigurer.

Utanför KFUM-huset fanns flera talangfulla graffiti-konstnärer som tog besökarna med storm. En av dessa var Roy Karlsson från Jönköping.
- Jag vet inte var jag är påväg riktigt, säger han till jnytt och skrattar när vi frågar vad hans målning ska bli.
Vad brukar du måla då?
- Jag gillar kvinnliga gestalter ur fabelvärlden. Jag målar i akryl och penslar men jag gillar att mixa också, säger han.

Linus Hjälmeby.
Linus Hjälmeby.

Linus Hjälmeby från organisationen GraffitiSaveMyLife har också hittat till Jönköping och KFUM denna afton.
- Jag har målat graffiti till och från sedan jag var sexton, berättar han.
Linus berättar att han får lite beställningar och säljer en del av sin konst. Han är också en av de som håller i graffiti-gruppen Shapes and Colours.
- Jag målar mycket ansikten och försöker alltid få fram en känsla, säger Linus om sina verk.

Några av dansarna i Mix Dancers.
Samantha Akdogan, Tringa Neziri, Gabriella Mourad, Lea Tesfagabir, Lydia Amare och tränaren Sibel Akdogan.

Efter ett tag började det bli kallt utomhus och Jnytt bestämde sig för att ge sig in backstage för att kolla in artisterna som skulle uppträda för kvällen. Några av dessa var dansgruppen Mix Dancers som fått frågan om att ställa upp.
- Vi kör bland annat hip hop och streetdance, säger tränaren Sibel Akdogan.
Är ni nervösa?
- Nej, vi har gjort detta så många gånger, säger Lydia Amare som är en av dansarna.

mix dancers

rappare

hiphop sangare

sangare

sangare

mixdancers

dj

johan leidefors