Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuskande studenter stängs av

Två av studenterna har fuskat genom att använda miniräknare vid en tentamen i februari. Miniräknare var inte ett tillåtet hjälpmedel under den aktuella tentan men en tentamensvakt upptäckte att de båda männen hade miniräknare på sina bänkar.

Båda studenterna medger att de hade med sig miniräknare på tentan men att det inte var i syfte att fuska. I båda fallen har dock tentamensvakterna sett männen antingen täcka över miniräknaren eller sätta på locket till den. Trots att studenterna uppger att de inte ens slagit på räknarna.

Den tredje studenten har, enligt högskolan, plagierat en annan student i sin uppsats. Studenten blev i första skedet uppmanad att skriva om sin uppsats och lämna in den på nytt. Men även andra gången upptäckte universitetslektorn att studenten plagierat material i sin uppsats. Studenten har erkänt att han plagierat uppgifter men försäkrat att det inte ska ske igen.

Alla tre studenter har nu stängts av från Högskolan Dalarna i sex veckor.