Barnrättsorganisationen Erikshjälpen är insamlingspartner vid årets Jönköpingsgala och pengarna som samlas in under galan kommer att gå till att ge fler barn i världen möjlighet att gå i skola.

- Erikshjälpen arbetar för en förändrad värld där barns drömmar får liv. Vi är mycket glada för samarbetet med Jönköpingsgalan. Tillsammans med galan hoppas vi kunna skapa en bra insamling som ger förutsättningar för barn och unga att våga tro på sina drömmar och få möjlighet till utbildning, säger Lotta Olofson, insamlingschef på Erikshjälpen.

- För att förstå framtiden måste vi titta på våra barn och ge dem goda förutsättningar. Tyvärr är det fortfarande många barn i världen som lider och lever i utsatthet. Tillsammans med Erikshjälpen utmanar vi nu hela Jönköpingsregionen att vara med och ändra oddsen för dessa barn, säger Emil Danielsson, Jönköpingsgalan.

På Jönköpingsgalan kommer en kör av unga röster stå för en del av underhållningen. Barnkören Strössel kommer framföra sången Goliat, som de i höstas . Barnen sjunger om hur de kan förändra världen: Vi ska göra jorden hel, ja vi ska göra vattnet rent, ja vi ska aldrig skada varandra mer.