Husqvarna får vänta på säsongens första seger, men i bottenmötet med Rosengård reste sig laget i alla fall från underläge vid flera tillfällen.

Skåningarna öppnade målskyttet när Nichlas Schön nickade bollen i mål på en hörna efter 21 minuter.

– Vi totaldominerade första halvlek, det ska bli kul att kolla på klippen och se hur många målchanser vi hade. De gjorde sitt mål på det första de egentligen skapade i matchen. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra mål, men deras målvakt var fantastiskt bra, konstaterar tränaren Mohammed Ali Khan.

Enligt Ali Khan fortsatte HFF:s dominans i andra halvlek. Därför kändes Rosengårds 2-0-mål, som Adnan Gerzic gjorde på en hörna, som ett hårt slag.

– Vi dominerade matchbilden i stora delar, och därför var det jobbigt att åka på både det första och andra målet. Vi spelade boll och kom till målchanser, men vi släppte in för enkla mål. Man kan säga att det är otur, men det handlar om individuell skicklighet. Fotboll handlar om att göra mål och stänga igen bakåt, säger HFF-tränaren.

Gästerna fick utdelning till slut. Simon Dimitrijevic reducerade i 85:e minuten och tre minuter senare kvitterade Edin Hamidovic till 2-2.

Sedan skulle det falla ytterligare två mål under tilläggstiden. Rosengård återtog ledningen när Linus Fridolf satte 3-2 på en omställning, men HFF reste sig på nytt och utjämnade till 3-3 när Amer Eriksson Ibragic gjorde ett mål på straff. Straffen orsakades av en hands i straffområdet.

– Vi gav inte upp utan fortsatte med god moral. Det var svängigt i siffror, men matchen såg inte alls ut så. Det som oroar är att vi släpper in enkla mål när vi har momentum. Det är svårt att jobba med det kollektivt, det handlar mer om att ta vara på de målchanser vi skapar och stänga igen bakåt, säger Mohammed Ali Khan, som framhåller mittbacksparet Marc Axengren och Kristofer Snarberg samt mittfältaren Johan Karlefjärd.

HFF har tagit två poäng på fem matcher och är nästjumbo i tabellen.