Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristna gruppen tvingas ta ner kors

Tre kors som gjutits fast i betongfundament på tre olika utsiktsplatser i Jönköping har nu fått sin lösning.

Hur och varför de tre träkorsen satts upp på utsikten i Egnahem, ovanför Stadsparken i Jönköping och på Bondberget på Ekhagen har varit lite av ett mysterium.

Men nu avslöjar SVT Jönköping att det är en liten kristen grupp som monterat upp de fyra meter höga träkorsen i Jönköpings kommun.

- Vi är ett gäng som brinner för Jönköping och att staden ska formas av Gud. Vi har därför flera gånger varit uppe på de här bergen och bett. Vid ett av tillfällena i Stadsparken fick vi en vision om ett kors som kunde proklamera Gud över stan, säger Henrik Larsson till SVT Jönköping, som är en av personerna bakom aktionen.

Flera omgångar

Korsen har de satt upp i flera omgångar. Först göt man ett betongfundament ena natten sedan kom man tillbaka och satte upp korsen.

Jönköpings kommun har nu gett gruppen fram till på fredag att plocka bort korsen och göra i ordning efter sig.

- De hörde av sig själva till oss så nu får de möjlighet att plocka ner dem också. Troligtvis kommer vi inte att göra någon polisanmälan, säger Thomas Borgholm på tekniska kontoret.

Fotnot: De tre korsen plockades ner under onsdagen.