Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ger stöd till utsatta inför julen

Frälsningsarmén i Södra Vätterbygden har fått en tidig julklapp på 10 000 kronor av Jönköping-June Rotaryklubb för att kunna hjälpa fler människor i jul.

Rotaryklubben June verkar för att fler ska få hjälp vid jul, och vill genom ett lokalt bidrag på 10 000 kronor till Frälsningsarmén göra skillnad i Jönköping.

– Behovet av hjälp är mer påtagligt vid jul och därför är det glädjande med detta stöd av Rotary. Jag hoppas att fler inspireras, säger Edvard Björnvinge, social konsulent vid Frälsningsarmén i en kommentar.

Jörgen Asklid, president hos Jönköping-June Rotaryklubb, överlämnade klubbens årliga bidrag för samhällstjänst till Frälsningsarmén Södra Vätterbygden, för användning inom den sociala verksamheten.

Rotary är en religiöst och politiskt oberoende organisation som strävar efter att göra humanitära samhällsinsatser såväl inom lokalsamhället som internationellt, medan Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social hjälpverksamhet

– Frälsningsarmén har ett väl fungerande socialt arbete och därför känns det bra att inför julen kunna lämna ett bidrag till deras viktiga arbete, säger Jörgen Asklid.