Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gica-domen överklagas inte

Artikel 46 av 46
Mordet på EU-migranten
Visa alla artiklar

Domen från Göta hovrätt i det uppmärksammade Gica-målet står fast. Det står klart efter att tiden för överklagan har passerat.

Det var för en dryg månad sedan som hovrätten meddelade dom i fallet.

Göta hovrätt fastslog där tingsrättens dom gällande den person som i media kallats för 16-åringen som dömdes till fem månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel.

Tingsrätten fann det inte utrett att den andra misstänkta personen, en 14-årig pojke, gjort sig skyldig till grov misshandel alternativt synnerligen grov misshandel eller vållande till annans död.

Men till skillnad från tingsrätten fann hovrätten att det är ställt utom rimligt tvivel att det våld som de två pojkarna utövat ledde till mannens död.

Därför fann Hovrätten det även utrett att den person som kallats för 14-åringen gjort sig skyldig till grov misshandel. Han dömdes inte till något straff då han vid tillfället för brottet var under 15 år.

Från hovrättens sida är det därför uteslutet att någon annan person ska ha hunnit angripa EU-migranten Gheorghe "Gica" Hortolomei-Lupu efter att pojkarna lämnat platsen eller att ”Gicas” skador uppkommit på annat sätt.

Efter att domen förkunnades fanns det möjlighet att överklaga den. Men då tidsfristen för detta nu gått ut står domen från hovrätten fast och vinner därmed laga kraft, rapporterar P4 Jönköping.