Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Då öppnar nöjesparken

Den oförutsägbara våren gjorde att den planerade öppningen av Astrid Lindgrens värld i maj fick skjutas på framtiden. Men nu meddelar nöjesanläggningen att man kommer öppna i juni – dock med en del begränsningar.

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby kommer öppna för allmänheten den 17 juni.

I ett pressmeddelande uppger man att Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer följas ”till punkt och pricka”. Det betyder till exempel att nöjesanläggningen i första läget endast välkomnar gäster inom radien en till två timmars resväg.

Inne i parken har man även arrangerat det så att besökarna ska kunna utnyttja den stora ytan för att främja social distanshållning.

I vanliga fall brukar närheten till karaktärerna vara ett viktigt inslag i parken, men eftersom de rekommenderade avstånden kommer att hållas blir årets säsong ett undantag.

– I gengäld har vi ändrat dagsprogrammen och istället ökat antalet föreställningar. Närvaron kommer att bli annorlunda men alltså inte frånvarande på något sätt, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB, i pressmeddelandet.

I år firar Pippi Långstrump 75 år, vilket parken skulle ha uppmärksammat med invigning av nya Villa Villekulla.