Det har spekulerats om att Jan Zaugg skulle välja att flytta hem. Men nu har schweizaren bestämt sig för att spela i Mullsjö i minst ett år till.

En av anledningarna till att han nu bestämt sig för att stanna är just supportrarna. En annan att han vill spela SM-slutspel med Mullsjö.

– En avgörande sak är förmodligen att vi inte kunde spela slutspelet och det var faktiskt en av anledningarna till att jag kom till svenska ligan. Slutspelet har ännu större betydelse uppe i Sverige och jag gillar verkligen att spela många matcher på kort tid, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag har följt SSL i några år och vet att Mullsjö är den typen av lag som verkligen kan steppa upp i slutspel och bli farligt för vilket motstånd som helst. Och vi hade mycket potential i laget och kunde ha gått långt i slutspelet.

Värvat tre spelare

Mullsjö presenterade tidigare i veckan två viktiga kontraktsförlängningar, och dessutom har klubben gjort klart med Anton Hedin och Simon Karlsson från Jönköpings IK samtidigt som Jesper Sankell återvänder till moderklubben.

– Min känsla är att vi borde ha kunnat spela bättre den här säsongen utifrån våra förutsättningar med de spelare vi hade. Och nästa säsong ser det förmodligen ännu bättre ut spelarmässigt. Så jag vill vara med i toppen av tabellen och fightas för SM-guldet, säger Zaugg, som stod för 41 mål och 17 assists på 32 spelade matcher.

”Känns extra bra”

Jesper Axell, sportchef i Mullsjö, är av förklarliga skäl mer än nöjd med kontraktsförlängningen.

– Svenska Superligan och alla Mullsjösupportrar är att gratulera, nu får vi se Zauggs innebandykonster ytterligare en säsong. Minst. Alla delar i ett lagbygge är såklart oerhört viktiga och jag gillar verkligen den här delen av säsongen när truppen börjar formeras. Men jag skulle ljuga om jag sa att den här förlängningen inte sticker ut och känns extra bra. Ett av mina absolut lyckligaste tillfällen under mina 17 år som sportchef i MAIS. Jag vill tacka Jan Zaugg och hans agent Andreas Kronenberg för gott samarbete, säger Axell i pressmeddelandet.

Relaterat till artikeln