Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet till Jönköpingsborna: Nu får fler börja idrotta inomhus igen

 
Coronapandemin i Jönköping
Visa alla artiklar

Nu tillåts all idrottsverksamhet inomhus för ungdomar födda 2002 och senare i Jönköping, meddelar Jönköpings kommun.
– Detta är ett välkommet besked för många ungdomar som saknat sin organiserade fritidsverksamhet, säger kultur- och fritidschefen Mazar Alijevski.

Den 25 januari blev det tillåtet för barn och unga födda 2005 och senare att idrotta i Jönköping, både inomhus och utomhus.

Och under en pressträff på torsdagen kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med det nya beskedet att inomhusidrott även för ungdomar i gymnasiet tillåts, och att personer födda från 2002 kan börja träna tillsammans igen.

På fredagen meddelade Jönköpings kommun att man följer regeringens riktlinje. Från och med lördag den 6 februari blir det alltså återigen tillåtet för ungdomar födda 2002 och senare att träna på inomhusanläggningarna i Jönköping.

– Vi öppnar våra anläggningar för alla typer av fritidsaktiviteter inomhus. Detta är ett välkommet besked för många ungdomar som saknat sin organiserade fritidsverksamhet, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidschef i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver kommunen vidare att ”aktiviteterna självklart ska ske enligt pandemilagen och på ett smittsäkert sätt”.

I slutet av december tog Jönköpings kommun beslutet att stoppa all ungdomsidrott, även den utomhus, i över en månad. Detta trots att Folkhälsomyndigheten hela tiden har varit tydliga med att barn och unga inte är de som driver smittan.

Flera idrottsföreningar, bland annat J-Södras klubbchef Sebastian Lagrell, riktade då kritik mot kommunen och menade på att det kan påverka folkhälsan på sikt.

– Det var en uppmaning från regeringen som gjorde att vi tog det beslutet. Inget annat, har Mazar Alijevski tidigare sagt.

FOTNOT: JP/Jnytt har utan framgång sökt Mazar Alijevski.