Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Glädjebeskedet till Jönköpingsborna: Nu får fler börja idrotta inomhus igen

Nu tillåts all idrottsverksamhet inomhus för ungdomar födda 2002 och senare i Jönköping, meddelar Jönköpings kommun.

– Detta är ett välkommet besked för många ungdomar som saknat sin organiserade fritidsverksamhet, säger kultur- och fritidschefen Mazar Alijevski.

Jönköpings kommuns kultur- och fritidschef Mazar Alijevski. Arkivbild.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Michael Joelsson

Annons

Den 25 januari blev det tillåtet för barn och unga födda 2005 och senare att idrotta i Jönköping, både inomhus och utomhus.

Och under en pressträff på torsdagen kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med det nya beskedet att inomhusidrott även för ungdomar i gymnasiet tillåts, och att personer födda från 2002 kan börja träna tillsammans igen.

Annons

Annons

På fredagen meddelade Jönköpings kommun att man följer regeringens riktlinje. Från och med lördag den 6 februari blir det alltså återigen tillåtet för ungdomar födda 2002 och senare att träna på inomhusanläggningarna i Jönköping.

– Vi öppnar våra anläggningar för alla typer av fritidsaktiviteter inomhus. Detta är ett välkommet besked för många ungdomar som saknat sin organiserade fritidsverksamhet, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidschef i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver kommunen vidare att ”aktiviteterna självklart ska ske enligt pandemilagen och på ett smittsäkert sätt”.

I slutet av december tog Jönköpings kommun beslutet att stoppa all ungdomsidrott, även den utomhus, i över en månad. Detta trots att Folkhälsomyndigheten hela tiden har varit tydliga med att barn och unga inte är de som driver smittan.

Flera idrottsföreningar, bland annat J-Södras klubbchef Sebastian Lagrell, riktade då kritik mot kommunen och menade på att det kan påverka folkhälsan på sikt.

Annons

– Det var en uppmaning från regeringen som gjorde att vi tog det beslutet. Inget annat, har Mazar Alijevski tidigare sagt.

FOTNOT: JP/Jnytt har utan framgång sökt Mazar Alijevski.

Annons

Annons

Till toppen av sidan