Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfklubb utsatt för grov skadegörelse

A6 Golfklubb har återigen blivit utsatt för skadegörelse. Detta efter att någon kört med ett fordon på banan.

”Inte nog med att vi har besök av vildsvin på banan som är ett stort problem, utan vi har även andra vandaler som lekt med en Jeep på gul 3 och förstört green och fairway. Vi har lagt ärendet till polisen”, skriver klubben på Facebook.

När Jnytt når klubbchefen Per Simonsson är han nedstämd.

- Det här är bedrövligt. Den som har gjort det här visar ingen respekt över huvud taget. Här kämpar vi i föreningen för att saker och ting ska fungera. Vi har många som ställer upp ideellt och så händer det här.

Det var under söndagen som man upptäckte att någon varit och kört på området.

Spåren tror man kommer från en 4-hjulig jeep med breda däck.

Förstörd green

- Så många sådana fordon finns det inte. Jag hoppas att vi kan få reda på vem som gjort det här. En polisanmälan är gjord.

Vad det här kommer att få för konsekvenser för föreningen till den kommande säsongen är för tidigt att säga.

- Fairwayen är kanske inte lika viktig, även om den givetvis också är betydelsefull, då är det värre att man varit upp och kört på en green. Den är förstörd. Nu får vi vänta och se hur vädret blir i vinter och vår för att se om vi kan ställa i ordning den igen.

A6 Golfklubb har även problem med vildsvin på området som bökar och gräver upp jord.

- Är det inte det ena så är det det andra. Just nu känns det oerhört bittert, fortsätter Per Simonsson.

Ingen lösning

Någon lösning ser han heller inte om man vill hålla koll på vad som händer i området.

- Nej, kameraövervakning är ju inte tillåten. Och vi kan inte stänga av vägen heller eftersom den går rakt igenom. Jag vet ärligt talat inte vad vi ska göra för att komma tillrätta med det här.