Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfklubbor skänks - vill få fler att spela

Vätterhem och A6 golfklubb har startat ett samarbete som ska få fler personer att hitta till golfen. Det riktar sig framförallt till de personer som golfklubben själva kan ha svårt att nå ut till.

I ett gemensamt utlåtande berättar Vätterhem och A6 golfklubb att de nu gemensamt startar konceptet HIO, som står för hjärta, integrera och organisera. Syftet är att öppna en dörr till golfens värld, skriver de. Golfklubben är med i svenska golfförbundets vision, som kallas 50/50, den går ut på att göra golfen mer inkluderande och jämställd. Att de nu går in i samarbete med Vätterhem är ytterligare ett sätt för klubben att nå fler.

- Vi vill nå kvinnor och män i stadsdelar som vi inte når själva och vi brinner för att golfen ska bli mer lättillgänglig. Det är ganska normalt att man spelar fotboll och innebandy, men en golfbana kanske ligger en bit bort. Vi tycker golfens värderingar är bra och står för mycket, fuskar du blir du diskad, du måste visa hänsyn och en morfar kan gå med sitt barnbarn, säger A6 golfklubbs klubbchef Per Simonsson till Jnytt.

"Fått in 300 klubbor"

Konceptet går ut på att erbjuda ungdomar mellan 10 och 25 år att lära sig spela golf, och de erbjuds att prova på spel med lånad utrustning.

- Vi har sett en enorm uppslutning efter att vi skickade ut information om att skänka klubbor. Vi har fått in bollar och runt 300 klubbor. Det är många som vill göra något, och det var ett fantastiskt engagemang från klubbens medlemmar, säger Simonsson.

Hur mår golfen rent allmänt?

- Golfen är på väldigt stark frammarsch. Du får ju nästan allt, du går 18 000 steg på en runda och träffar mycket folk. Du får träffa mycket nya människor och det är en social sport.

Målet med konceptet är att minst 100 ungdomar mellan 10-25 år i Vätterhems stadsdelar ska prova på golfsporten under aktivitetsdagarna som inleds den 8 oktober, bussresor arrangeras till A6 golfklubb. Sedan är målet att 10 ungdomar ska gå nybörjarkurser inder 2018.