Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfköpingsfinalen är avgjord

Efter nio veckors spel för att kvala till final var det i helgen dags för det stora avgörandet. Jönköpings 100 bästa och flitigaste golfare kom till start på Götaströms GK.

Till slut kunde Johan Eriksson, A6, Bengt Kinell, Jönköpings GK och Otto Berg, Götaström, titulera sig som Golfköpingsmästare.

Under sommaren hade Golfköpingsmästaren rekordmånga starter, 6 200 stycken. De 100 främsta kvalade in till finalen där ett stort prisbord väntade.

Många spelare hade en tung dag på banan. Götaström var visserligen i perfekt skick och lovordades av spelarna, men när regnet föll blev det svårspelat och för många spelare blev det många slag.

I A-klassen var det Johan Eriksson från A6 som till slut stod som segrare. Efter en svag start med en trippelbogey på hans andrahål repade sig Eriksson som avslutade med sju raka par och kom in till klubbhuset på två slag över par, två slag bättre än hans handikapp.

Rolig tävling

- Fantastiskt roligt. Golfköping är en jätterolig tävling att spela så det var riktigt kul att kunna hålla ihop spelet. Efter min tripelbogeyj trodde jag knappast att jag skulle stå här nu, säger Eriksson efter rundan.

I B-klassen var det aldrig någon diskussion om vem som skulle vinna. Bengt Kinell, Jönköpings GK, öppnade i ett hårt tempo och fortsatte spela bra hela vägen in i mål. Trots en dubbelbogey på näst sista hålet gick Kinell fyra slag över par vilket var fyra slag bättre än handikapp. Det innebar att han vann B-klassen med hela fem slags marginal.

- Det känns bra att få till en sån här runda just i dag på finalen av Golfköpingsmästaren. Det kändes väldigt bra och alla bara flöt på, säger en nästan förvånad Bengt Kinell.

En av tävlingens yngsta spelare segrade slutligen i C-klassen. Otto Berg från Götaström bemästrade sin hemmabana riktigt bra och gick två slag bättre än sitt handikapp. Det var otroligt jämnt i den klassen där Didric Edholm från Jönköpings GK hade samma resultat som Otto Berg, endast spelhandikappet fällde avgörandet till slut.

Lite nervöst

- Det var häftigt att vinna tävlingen, men det var lite nervöst att hålla tacktal, säger Otto Berg, 12 år.

Nu är Golfköpingsmästaren över för i år. 6 200 starter från nästan 2 000 golfare innebär att tävlingen är den största golftävlingen i hela Sverige.

- Vi har jobbat hårt i år för att spetsa Golfköping och jag tycker vi lyckades bra. Jönköping är en fantastisk golfstad och vi ska vara stolta över att vi har så många fina banor, säger Oskar Fernö, ordförande för Golfköping.