Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grännaskylt dök upp – i Göteborg

Vägskylten i Skintebo välkomnar invånarna till – Gränna. Detta trots att det skiljer 19 mil mellan orterna.

De som körde in i tätorten Skintebo i Billdal i södra Göteborg möttes av en rejäl överraskning under helgen som gick. Vägskylten välkomnade inte invånarna till Skintebo, utan till Gränna. Med på skylten fanns Grännas stadsvapen med.

– Ja, vi blev ju lite förvånade när vi fick se bilden. Den ser ju äkta ut, så det här ska vi undersöka, säger Pernilla Andersson, planeringsledare vid trafikkontoret i Göteborg, till SVT Väst.

Enligt Andersson är det inte troligt att det rör sig om ett leverantörsfel.

– Nej, nej, det här är väl någon som har haft lite roligt och överskottsenergi. De har nog skruvat ner den i Gränna och sen satt upp den där. De har jobbat hårt för att få dit den, säger hon.

Göteborgs kommun ska byta ut skylten och sätta dit den riktiga, vilket lär kosta omkring 5 000 kronor. Men än lär det dröja ett tag.

Vad som händer med skylten är oklart.

– Vi får väl fråga Gränna om de saknar en skylt och ge tillbaka den. Om den är fräsch vill säga, framhåller Pernilla Andersson till SVT.