Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granqvist: ”Nästan som hemmaplan”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Andreas Granqvist är tillbaka i svensk fotboll. Och återkomsten skedde på Stadsparksvallen i Jönköping. – Det kändes nästan som att vara på hemmaplan, säger Granqvist.

Han har kallats landsfader och under sommaren blivit en av Sveriges största profiler.

När Andreas Granqvist till slut återvände till svensk fotboll var det på ett sommarvarmt Stadsparksvallen i Jönköping.

– Det var tio år sedan sist. Det känns fantastiskt, säger Granqvist.

Landslagskaptenen spelade hela matchen och fick se sitt Helsingborg vinna med 3–1 och haka på i tabelltoppen.

Helsingborg tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i den första halvleken. I den andra kom också 3–0 innan Daryl Smylie snyggade till siffrorna till 1–3 för hemmalaget.

– Det kändes bra. Jag fick vara delaktig i försvarsspelet och det offensiva. Jag har haft en veckas träning så det kommer bara att bli bättre, säger Granqvist.

”Nästan som hemmaplan”

Det var visserligen inte en fullsatt rysk VM-arena som mötte 33-åringen den här söndagskvällen. Men storstjärnan fick spela inför årets hittills största publik i Jönköping. 4 364 hade hittat till ”Vallen” – en betydligt högre siffra än de 2 332 som såg matchen mot Degerfors i maj.

En stor del av bortasektionen fylldes av Helsingborgssupportrar. HIF-fansen fanns också bland sittplatspubliken för att se den omskrivna comebacken.

– Det är fantastiskt. Det kändes nästan som att vara på hemmaplan. Vi vet att fansen är otroligt viktiga för oss. De ger oss energi att fortsätta, säger Granqvist.

Gav bort straffen

HIF satte spiken i kistan med sitt 3–0-mål en bit in i den andra halvleken. Rasmus Jönsson föll i en duell mot J-Södras Sebastian Crona och domaren pekade på straffpunkten. Beslutet skapade stor frustration hos hemmalaget men domaren stod fast vid sitt beslut.

Fram till straffpunkten stegade inte Granqvist utan lagkompisen Darijan Bojanic som satte bollen lågt i Frank Petterssons högra hörn.

Granqvist sköt Sveriges straffar i VM men stod den här gången tillbaka.

– Jag är egentligen etta på listan men kände att Darijan var sugen. Han har slagit några bra straffar under säsongen och när han är het ska han få slå den, säger Granqvist.

– Jag sparar mig till Olympia. Det är skönare att göra mål på hemmaplan.

JnyttTV. Intervju med Erik Moberg och presskonferens med båda lagens tränare.