Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grubblar inte över måltorkan

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han har bara mäktat med ett mål på 16 matcher. Men J-Södras forward Jakob Orlov grubblar inte över målformen. – Det viktigaste är att laget funkar ihop, säger Orlov.

Jönköpings Södra är ett av superettans sämsta lag på att göra mål. Gröntröjorna har gjort 15 mål på 16 matcher. Bara Norrby (14) och IFK Värnamo (11) är sämre.

Precis som för, i princip, resten av laget har det gått tungt för forwarden Jakob Orlov när det gäller målskyttet.

Efter sin fullträff i premiären mot Gais (förlust 1–2) har 32-åringen gång på gång fått lämna planen mållös.

– Det är inget jag tänker på. Man får fortsätta jobba vidare och hoppas att det lossnar till slut. Det finns inte så mycket annat att göra, säger Orlov.

En forwards prestation ska inte enbart bedömas på hur många mål spelaren gör. Olika aspekter som hur många chanser spelaren skapar för sitt lag genom till exempel passningar och löpningar brukar också tas in i beräkningen.

När Orlov hämtades in till J-Södra efter att ha lämnat norska Brann var det också egenskaper utöver att kunna göra mål som värdesattes.

– En väldigt hårt arbetande forward. Han skapar utrymme åt övriga spelare på plan. Han är duktig på huvudspelet, sade J-Södras manager Christer Persson när Orlov presenterades i februari.

Fast nog kunde Orlov med lite flyt ha utökat sin målskörd i söndagens hemmamatch mot Helsingborg. Forwarden hade bland annat ett avslut i målställningen i matchens slutskede när J-Södra försökte krypa närmare skåningarna och sätta nerv i matchen (förlust 1–3).

Nu laddar J-Södra i stället för att ta sig an Degerfors på bortaplan. Lagens första möte den här säsongen slutade 2–2.

Och inför lördagens match är det laget före jaget som gäller för J-Södraforwarden.

– Det viktigaste är att laget funkar ihop och att vi laddar om för ny match. Det är det som vi har fokus på, säger Orlov.

– I dag var det bra fart på träningen. Det är en positiv känsla. Vi har analyserat förra matchen och nu är det fokus på nästa.