Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gulddrömmen lever för HV71

Dam- och herrlag i HV71 är utslagna. Men för J20-laget lever gulddrömmen vidare, i helgen är det finalspel i Nyköping. - Det kommer bli sjukt roligt, säger lagets yngste spelare, Simon Holmström till Jnytt.

HV71 J20 har imponerat i SM-slutspelet. Laget har vunnit med 2-0 i matcher mot både Leksand och Frölunda. I helgen är det finalspel i Nyköping, Jnytt tittade förbi på ett av lagets träningspass inför avgörandet. Sist av isen var 16-årige Simon Holmström, som då han är yngst i laget fick plocka puckar och bära med till omklädningsrummet.

- Precis, men det är så det är, säger han till Jnytt.

Hur är känslan inför avgörandet?

- Det känns riktigt kul. Det ska bli spännande, men framförallt sjukt roligt.

Simon Holmström har redan ett SM-guld på meritlistan. Detta då han var del av HV:s U16-lag som gick hela vägen 2016.

- Men detta är inte samma sak, det är en högre nivå och bättre spel. Det är klart detta känns större och är på en högre nivå än U16-finalerna.

Hur förbereder ni er inför finalhelgen?

- Vi kör på det vanliga och ändrar inte på något. Det handlar om att vi fortsätter som vi gjort och har samma förberedelser.

Poängstark säsong

Simon Holmström är med sex poäng på fyra slutspelsmatcher bäst i HV tillsammans med Isac Brännström och Filip Sveningsson. 16-åringen har under säsongen gjort 30 poäng på 28 matcher i J20, 8 poäng på 7 matcher med J18 och även varit med i truppen i en SHL-match.

- Det har känts helt okej, säger Holmström ödmjukt om sin egen säsong.

Han har även spelat 4 landskamper med U17-landslaget, och tidigare i veckan blev han återigen uttagen att representera Sverige. Detta i en femnationsturnering.

- Det känns såklart jätteskönt (att bli landslagsuttagen), men just nu är det fullt fokus på klubben och på att ta guld med J20. Så landslaget får vi ta när det kommer.

HV71 möter Luleå i semifinal på söndag. I den andra semifinalen möts Växjö och Örebro. På måndag spelas både bronsmatch och final, alla matcher spelas i Nyköping.

Jnytt-TV: Filip Sveningsson om hur han ser på finalhelgen och sin egen säsong.