Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunillaberg till salu – Tage Andersen säljer sitt livsverk

Gunillaberg är till salu – det skriver Tage Andersen på sin hemsida. Coronakrisen och djurförbudet blev för mycket. "De svåra omständigheterna gör nu att jag väljer att sälja" skriver han.

I början av året fick Tage Andersen, som driver Gunillabergs säteri, djurförbud sedan länsstyrelsen hittat flera döda och sjuka djur på säteriet i Bottnaryd som Jnytt tidigare skrivit om.

Redan 2011 uppmärksammades allvarliga brister i djurskötseln. Man har under åren bland annat hittat djur som saknat tillräcklig tillgång till vatten och foder, samt djur som skulle ha avlivats eller fått veterinärvård.

”Gunillaberg håller stängt tillsvidare. Mer information om sommaren kommer inom kort”, stod det att läsa på utflyktsmålets Facebooksida i en uppdatering i maj.

Nu har texten uppdaterats och där står det att coronakrisen har gjort det omöjligt för honom att förbereda Gunillaberg för sommarutställning. Därtill att han har fått djurförbud gör nu att Gunillaberg är till salu.

Tage Andersen hoppas att en köpare kan fortsätta att arbeta med Gunillaberg och dess unika möjligheter.

Trots detta går det att se en enskild utställning med Eli Benveniste och Jørgen Haugen Sørensen på helgerna under sommaren som man får boka plats till skriver Tage Andersen på sin hemsida.