Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson hyllas av NHL-coachen

Artikel 431 av 432
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han lämnade HV71 under försäsongen för att ansluta till Winnipeg Jets och deras försäsongsträning. Nu hyllas David Gustafsson av NHL-klubbens huvudtränare Paul Maurice.

I en intervju som publicerats på Winnipeg Jets twitter-konto får HV-centern David Gustafsson mycket beröm från klubbens huvudtränare Paul Maurice.

– Han (Gustafsson) har haft ett riktigt bra läger. Det här är första gången vi får se honom hos oss och han gör för många bra saker för att vi inte ska kunna se det, säger Maurice, och fortsätter:

– Han är fortfarande en ung spelare och han har mycket tid på sig för att fortsätta utvecklas, men vi ser ett stort värde i att ha kvar honom här några dagar till. Jag vet inte hur länge det kommer bli, men jag vet att han måste åka tillbaka när den tiden kommer. Men han snappar upp saker på varje videoanalys och varje träningspass. Vi vill ha honom här så länge det är rätt för alla inblandade.

Jets har även intervjuat spelaren Nikolaj Ehlers, som också öser beröm över den unga svensken inför nattens match mot Edmonton Oilers. Gustafsson själv njuter av tiden i Winnipeg.

– Det här är det bästa som hänt mig och det är kul att fortfarande vara kvar och få ytterligare en match, säger han inför nattens match.

– Jag har fortfarande mycket att förbättra. Min skridskoåkning och att vinna närkamperna i hörnen. Det finns mycket jag vill förbättra.

Samtliga intervjuer finns tillgängliga på Winnipeg Jets twitter-konto.