Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stortalangen NHL-debuterade i natt

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Han har fått följa säsongens sju första matcher från sidan. Men i natt fick David Gustafsson NHL-debutera för Winnipeg Jets.

David Gustafsson imponerade under Winnipeg Jets försäsongsläger och fick en plats i matchtruppen till NHL-premiären. Men 19-åringen har inte funnits med i laguppställningen i någon av de sju inledande matcherna.

Men nu är väntan över.

På tisdagskvällen, svensk tid, meddelade Winnipeg Jets att Gustafsson finns med i laguppställningen till nattens möte med Arizona Coyotes. Därmed fick Tingsrydssonen göra efterlängtad NHL-premiär.

– Det kommer att bli en stor dag. Jag menar, det här är något man har drömt om sedan man var ett litet barn. Jag ser väldigt mycket fram emot det, förklarade han i ett tv-klipp på Winnipegs officiella Twitterkonto, inför matchen.

I matchen spelade han center i Jets fjärdekedja med Gabriel Bourque och Mason Appleton som forwards. Gustafsson noterades inte för några poäng i matchen och spelade 5:19 i tillställningen som Arizona vann med 4-2 inför 14 764 åskådare i Winnipeg.

Innan matchen fick rookien genomföra det obligatoriska varvet på uppvärmningen, när övriga lagkamrater väntar med att gå ut på isen för att de som gör sin första match ska få känna på isen först. Ett uppvärmningsvarv som Jets förevigade på Twitter.