Mötet mellan Falkenberg och Habo var helt avgörande om vilket av lagen som skulle ta den fjärde och sista platsen i Grand Prix-slutspelet i början av 2017. Habo var piskat att vinna med 3-0 eller 3-1 i set, men det lyckades man inte med.

Falkenberg tog hem första set med 25-19 och andra med 25-22 och redan där hade hallänningarna säkrat fjärdeplatsen när halva serien är spelad. Habo repade visserligen mod och vann fjärde set med 25-23, men fjärde set vanns av Falkenberg med klara 25-15.

Roy Powell och Linus Ekstrand var poängbäst i Habo med 19 respektive 14 poäng.

Tränaren Alessandro Lodi var besviken men sansad efteråt.

– Verkligheten är att vi inte är ett av de fyra bästa lagen, jag tycker inte det går att diskutera. Visst har vi gjort bra matcher och prestationer, men vi klarar i dagsläget inte av att vara konsekventa nog. Jag tycker nog att en femteplats i tabellen efter första halvan av säsongen är där vi hör hemma. Vi hoppas på att vi kan göra bra ifrån oss och samtidigt bli mer konsekventa under andra halvan, säger han i en kommentar.

– Pratar vi om matchen i eftermiddags var Falkenberg det bättre laget. Vi hade i vissa perioder stora problem med att hantera deras hoppserve, framför allt när Fayed Alloush servade. Överlag var vi inte på tillräckligt jämn nivå för att skapa problem för dem under längre perioder. Visst vann vi ett set, men det är ju som bekant inte tillräckligt för att vinna hela matchen.