Hallby var revanschsuget efter förra helgens förlust mot Lindesberg, och man ville framför allt få till ett bättre försvarsspel.

– Tumba är ett svårt lag att förbereda sig för. De blandar och ger och går runt på mycket spelare, så vi lade fokus på det egna spelet, säger Kim Shepherd.

Hallby gjorde matchens fyra första mål, släppte sedan aldrig ifrån sig ledningen och ledde med fem mål, 17-12, i paus.

– Vi fick en bra inledning försvarsmässigt, men däremot missade vi lite väl mycket framåt. Det är det jag kan klaga på, säger Shepherd om de inledande 30 minuterna.

I slutet av första halvlek drabbades Tumba av en jobspost då Roger Järeholm fick rött kort direkt.

– Jag såg inte riktigt situationen. Men Olle Ek kom igenom och sköt och råkade träffa honom i skottrörelsen, och då svarade han med något, konstaterar Shepherd.

Hallby hade inga problem att hålla undan i andra halvlek och vann till sist med 33-24.

– Vi spelade okej utan att briljera. Vi drog på ordentligt från första början och gjorde det jättebra. Det blev rätt grinigt efter det röda kortet, men vi skötte det bra. Det var glädjande att se att Pål Wetterbrandt spelade jättebra offensivt. Han brukar vara bra i defensiven men i dag klev han fram även offensivt, säger Shepherd.

Hallby har nu bara två poäng upp till fyran Tyresö, och det betyder att Jönköpingslaget fortfarande har en god möjlighet att knipa en kvalplats till Handbollsligan. Fyra omgångar återstår att spela.

– Vi surrar lite i gruppen om hur roligt det skulle vara. Men det är så himla konstiga resultat i den här serien att det inte går att säga hur många poäng vi måste ta. Det är tuffa matcher kvar, men ingen av dem är någon omöjlig uppgift, säger Kim Shepherd.