IF Hallby SOK hade fyra 15–åringar på startlinjen i fredags för att mäta sina krafter mot svenska ungdomseliten på längdskidor. Anton Grahn, Elliot Åkesson och Gabriel Claesson tävlade i H15, 5 km fristil.Ida Rosjö tävlade i D15 på samma distans.

Falköping bjöd på ganska flacka, men tekniskt svåra banor. Marginalerna var små för att nå topplaceringar, men Hallbys skidungdomar kämpade hårt för att ge framförallt norrlänningarna en match. Ida Rosjö placerade sig som sextonde tjej och Anton Grahn som sjuttonde kille.

Dagen efter distanstävlingarna var det dags för sprinttävlingar i fristil. Sprint är en fartfylld gren som bjuder publiken på stor spänning, vilket även Anton Grahn lyckades med, då han gick vidare på tid från kvartsfinalen till semifinalen.

Väl i semifinalen kändes det hårda kvartsfinalloppet av, så det blev ingen final för Anton. Tävlingen slutade med en fin tolfte plats.

Under söndagen var det dags för stafetter där Hallby ställde upp med ett lag i klassen H15-16. De flesta lagen kunde fylla sina tre sträckor med 16-åriga killar, vilket gjorde att Hallbys 15-åriga killar fick känna på ett tufft och hårt motstånd som slutade med en tjugoandra plats av nästan fyrtio lag.