Christina Björklund blir vd i Hallpressen AB. Hon är för närvarande vd i Västgöta-Tidningar och tar över efter nuvarande vd:n Pär Fagerström som haft ett tidsbegränsat förordnande.
- Vi ställs inför många nya frågor. I och med detta får vi en organisation som kan möta det, säger Christina Björklund.
Vice vd, med ansvar för ekonomi och interna processer, blir Gunilla Lundberg som för närvarande är vd i Jönköpings-Posten och Smålands-Tidningen/Vetlanda-Posten.
Mats Tidstrand blir chef för Hallpressens företagsmarknad. Tidstrand hämtas från vd-tjänsten i dotterbolaget Lokalmedia.
Lars Alkner kommer att bli chef för Hallpressens redaktionella verksamhet. Lars Alkner lämnar därmed tjänsten som redaktionschef och ansvarig utgivare på Värnamo Nyheter.

Stora förändringar
- Det är stora förändringar i och med nyheter via webben samt att tidningar går över till tabloidformat. Men det viktigaste är att vi ska ha samma lokala känsla som tidigare. Läsarna är desamma, men de erbjuds nu fler nyhetskanaler, säger Lars Alkner.
Bakgrunden till omorganisationen är dels behovet att samordna och utveckla strategier i dagens mediemiljö som är i ständig förändring. Dels att ett antal interna funktioner som annonsproduktion och redigering inte längre sker lokalt i varje tidningsbolag utan i gemensamma enheter.

Bygger ett starkt lag inifrån
- Jag är glad att vi kan bygga ett starkt lag inifrån med egna krafter, säger Herencos vd Lovisa Hamrin. Vi kan nu, med kvalitet som riktmärke, "quality first", utveckla oss såväl i print som mobilt/digitalt, både i former där vi tar betalt av läsarna och i gratismedia.
Förslaget till ny ledning kommer att mbl-förhandlas med de fackliga organisationerna inom kort.