Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamidovic: "Får mycket kärlek här"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Edin Hamidovic lämnade Husqvarna FF för att ta klivet upp till superettan och Gais. Han har lovat 15 mål. Annars ryker ögonbrynet. – Bara tio kvar, säger han och skrattar.

Att Edin Hamidovic skulle lämna Husqvarna FF för Gais stod klart redan i somras. Nu har han landat i Göteborg och han har under sin korta sejour hos "Makrillarna" hunnit göra succé. Gais tog sig vidare från gruppen i svenska cupen, en grupp som bestod av Elfsborg, Hammarby och Vasalund.

För Edin Hamidovics del blev det totalt fem mål på de tre matcherna. Och han har varit lagets store poängkung på försäsongen med sina sju mål och tre målgivande passningar.

– Det känns bra, jag ska fortsätta bidra så mycket som möjligt till laget. Jag vill spela så mycket som möjligt och bidra till laget både på och utanför laget.

– Det är ett jävligt tråkigt svar, men man har mognat, haha.

Ingått ett vad

Serien rivstartar direkt för Gais och Hamidovics del med match mot J-Södra på söndag. Förutom Hamidovic återfinns även de båda J-Södramålvakterna Damir Mehic och Alexander Nadj i Gais.

Faktum är att Edin Hamidovic står noterad för ett mål i superettan sedan tidigare. Det var för J-Södra, mot just Gais.

Men nu är målet många nya mål. Och han har ingått ett vad med en Gaissupporter. 15 tävlingsmål ska det bli under säsongen, når han inte det ska han raka av sig ett ögonbryn.

– Bara tio kvar, haha.

Han har bara gott att säga om sin nya klubb – och fansen.

– Trogen och stor supporterskara. Väldigt hängivna, jag har fått väldigt mycket kärlek. De kommer och stöttar oss, de har rest med oss till Östersund och Borås, jag har bara positivt att säga. Jag har fått ett jättefint bemötande. De sjöng till och med mitt namn efter Vasalund. De tror på oss, då vill man ge tillbaka något.

Oklar start mot J-Södra

Gais besegrade Trelleborg i genrepet med 2–1. Då blev Hamidovic mållös. Tyvärr för Gaisarnas del blev han också utbytt, skadad. Och premiärmatchen mot J-Södra är i fara.

– Jag hoppas att jag kan spela. Jag fastnade i gräset och kände att "fy fan vad ont det här gjorde".

Två dagar efter matchen mot Trelleborg var foten fortfarande svullen, men det går åt rätt håll medger anfallaren.

– Det hade varit kul att spela men samtidigt får man vara smart, det är 30 omgångar.

De vinner serien

Gais fina försäsong har gett eko – under måndagens upptaktsträff tippades laget att hamna i toppskiktet av tabellen.

– Vi tror verkligen på vår spelidé. Vi vill spela bollen på marken, alla vet vad som krävs, vi är väldigt aggressiva och spelar med mycket olika kombinationer. Jag tror att många lag kommer att anpassa sig för oss.

Är ni redo att vara ett topplag?

– Det har mycket med försäsongen och cupen att göra. Men Gais har 2020 som ambition med allsvenskan. Det är bra, man ska ha ambitioner och visioner. Alla vet att superettan är ett getingbo, alla slår alla.

Vilka vinner superettan då?

– Det borde väl vara Helsingborg eller? De storsatsar ju. Halmstad är också ett lag för toppen. Sen vet man aldrig, jag tror att många lag kan skrälla, säger Edin Hamidovic som trivs bra på västkusten.

– Jag trivs jättebra, skön stad, jävligt bra lag. Jag mår bra här.