Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Assyriskas första nyförvärv

Han var med på Råslätt SK:s resa från elitfyran till tvåan. Nu väljer målvakten Vilson Caković att byta klubb i Jönköping. I stället väntar spel med division 1-nykomlingen Assyriska IK. – Vi har fått in en klassmålvakt, säger tränaren Andreas Tegström.

För två veckor sedan stod det klart att tränaren Andreas Tegström förlänger sitt kontrakt och stannar i Assyriska IK i ytterligare två säsonger. Nu har den nyblivna division 1-klubben gjort klart med sitt första nyförvärv – och det handlar om en serbisk målvakt som är känd bland de fotbollsintresserade i Jönköping.

Vilson Caković, som närmast kommer från Råslätt SK, har skrivit på ett treårskontrakt. Därmed återvänder 27-åringen till ett Assyriska som han representerade för första gången redan 2011, då klubben huserade i division 4.

På meritlistan finns även spel med klubbar i Serbien och Albanien, han har varit tredjemålvakt i storklubben Röda Stjärnan och spelat ungdomslandskamper för Serbien.

”Hoppa på det här projektet”

– Det känns bra att vara tillbaka, jag känner att jag vill hoppa på det här projektet och fortsätta utveckla mig själv, säger nyförvärvet.

Caković var starkt bidragande till RSK:s starka säsong och nominerades till spelbolaget Unibets pris som årets målvakt i division 2 östra Götaland.

– Jag är en snabb målvakt med bra reflexer och är koncentrerad hela tiden, säger han.

Assyriskas tränare Andreas Tegström vet vad han får i Vilson Caković eftersom RSK spelade i samma division 2-serie under den gångna säsongen.

– Vi har fått in en klassmålvakt. Han har bra fötter, har pondus och var som en vägg när vi möttes i båda matcherna i år. Eftersom vi är ett lag som vill spela fotboll är det en klar bonus att ha en målvakt som har bra fötter, säger han.

Klar som målvaktstränare

Assyriska meddelar även att Joakim Jans, som tvingades avsluta sin aktiva karriär mitt under 2018 års säsong, är klar som målvaktstränare de två kommande åren.

I övrigt pågår arbetet med att hitta en assisterande tränare och att titta efter nya spelare. Denna och nästa vecka finns flera provspelare på plats och tränar med Assyriska.

– Vi har ett antal testspelare som vi tittar på innan vi bestämmer oss vilka vi ska gå vidare med. Vi vill ha truppen klar så fort som möjligt, säger sportchefen Markus Dere, som inte vill gå in på några namn.

– Nej, jag vill helst inte göra det. Men det handlar om spelare som har spelat i division 1 eller division 2. Dessutom har spelare som varit i J-Södra visat upp sig.