Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är J-Södras tredje nyförvärv

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har gjort klart med sitt tredje nyförvärv. Det handlar om 22-årige Jetmir Haliti, som har tagit en lite krokig väg till elitfotbollen. – Jag har lärt mig mycket på vägen upp, säger han till Jnytt.

J-Södra gjorde för några veckor sedan klart med mittbacken Philip Wiström och mittfältaren Enock Kwakwa. Nu kan Jetmir Haliti adderas till listan med nyförvärv.

– Jag träffade Andreas och Andreas (Brännström och Jankevics, tränare och sportchef) för två veckor sedan. Jag fick höra en bra vision om hur de vill satsa och hur de vill spela fotboll, och jag tror att det kan passa mig, säger han till Jnytt.

– Fler klubbar var intresserade, men det känns bra att välja J-Södra. Jag tror att deras spelidé, att anfalla mycket på kanterna, kan passa mig bra.

”Mycket utveckling kvar”

J-Södras sportchef Andreas Jankevics beskriver nyförvärvet på följande sätt i ett pressmeddelande:

– I Jetmir får vi en spelare där det är vår tro och förhoppning att det finns mycket utveckling kvar. En spelare från Malmöområdet som tagit en annan väg till elitfotbollen än den via Malmö FF. Vi ser Jetmir i första hand som wingback som kan spela på bägge kanterna och där hans driv och teknik med boll är hans spetsegenskaper.

22-åringen kommer närmast från Landskrona BoIS dit han varit utlånad från division 2-klubben FC Rosengård. Under den gångna säsongen spelade han tio matcher från start och gjorde två inhopp för ett Landskrona som inte lyckades hålla sig kvar i superettan.

– Jag missade första halvåret eftersom jag drogs med en bristning i framsida lår. Sedan gick det bra för egen del, men det är aldrig roligt att åka ur en serie, säger han.

Kontrakt över tre år

Haliti har Malmö Anadolu BI som moderklubb och har även hunnit med att representera BK Olympic och Prespa Birlik.

– Jag har fått ta omvägen och spela i lägre divisioner. Det har varit lärorikt, jag har lärt mig mycket på vägen upp. Det gäller att aldrig sluta tro på det och att aldrig ge Haliti, som i första hand ser sig som wingback.

– Men jag kan också spela mittback. Jag tycker själv att jag är duktig i spelet en mot en i både det defensiva och offensiva. Jag är rätt snabb och kan driva upp bollen fort i banan. Sedan finns det alltid något som kan bli bättre. Fysiken är en sådan sak även om den är bra redan nu.

Kontraktet sträcker sig över tre år, och Jetmir Haliti ansluter till J-Södra när träningen drar igång igen efter jul- och nyårshelgerna.