– Nu blir jag en del av ett nytt äventyr. Ett vilt sådant hoppas jag, säger Mathias Bergendahl, ny vd på High Chaparral, i ett pressmeddelande.

Han kommer senast från tjänsten som kommunikations- och marknadschef på Världskulturmuseerna och har tidigare arbetat många år i USA med PR och kommunikation.

När han år 2011 återvände till Sverige blev han snart rekryterad av resebolaget Tui Nordic, där han sedan blev nordisk informationschef.

– Vi har haft många högt kvalificerade ansökningar för tjänsten som vd, men Mathias Bergendahls långa erfarenhet av kommunikation, varumärkes- och organisationsutveckling stämde väl överens med våra planer för parken och vår organisation, säger Bengt Gustafson, styrelseordförande för High Chaparral Sweden AB.

Bygger ny äventyrsgolf

Nu ser Mathias Bergendahl fram emot sitt nya uppdrag.

– Det ska bli mycket roligt och spännande att arbeta med ett varumärke som så många människor har en relation till. High Chaparrals fokus på aktiviteter för familjer, där barn och vuxna är medskapare av sina upplevelser i parken, ligger helt rätt i tiden.

I samband med hans tillträde den 10 februari blir nuvarande parkchefen Mattias Tambour vice vd med fortsatt ansvar för parken.

– Att komma in som vd när alla förberedelser inför sommaren är i full gång är både inspirerande och lärorikt. Man får god förståelse för parkens och områdets alla delar och attraktioner. Just nu är det fullt fokus på den nya äventyrsgolfen, ombyggnaden av campingen och rekrytering av skådespelare och parkpersonal.

Foto Patrik Svedberg