Ozzy Osbourne var sångare i legendariska hårdrockbandet Black Sabbath från Birmingham. Gruppen var ett av de första hårdrockbanden och anses ha varit stilbildande tillsammans med storheter som Deep Purple och Led Zeppelin. Ozzys karaktäristiska röst och bandets image gav det en särställning i rockvärlden under 1970-talet. För den som upplevde Paranoid och Sabbath Bloody Sabbath på intensivt nära håll när det begav sig, blir det säkert svårt att släppa boken ifrån sig.

UParanoidppväxt i Birmingham
Berättelsen är upplagd som en enda lång monolog, där Ozzy berättar om sitt liv. Allt från uppväxten på Birminghams bakgator, i ett fattigt arbetarkvarter, till tiden som en av världens mest firade, men tragiska rockstjärnor.
Givetvis är berättelsen ett frosseri i alkohol, knark, sex och våld. Stundtals nästan så det blir jobbigt. När en fattig arbetarpojk, med bara två framtidsutsikter, ett jobb på fabrik eller kåken, fick pengar och möjlighet att göra vad han vill, tog han den. Boken är fullproppad med anekdoter, märkliga händelser och möten med andra stora rockstjärnor. Vad som är sanning eller inte kan kanske ifrågasättas. Ozzy missbrukade i princip alla droger som fanns i över 40 år.

OzzyInte satanister
Black Sabbath och Ozzy Osbourne har sedan 1970-talet omsvärmats av rykten och historier, den ena mer osannolik än den andra. Här finns Ozzys sanning. Nej, Sabbath var aldrig satanister, även om ett stort antal anhängare ville tro det. Ja, under scenshowerna på 80-talet kastade han ut rått kött på publiken. Och ja. Han bet huvudet av en riktig fladdermus. Dock inte med mening. Under en konsert satte sig djuret på hans kläder. Ozzy trodde det ingick i rekvisitan och bet till.
Under senare år hypades Ozzy kraftigt igen tack vare tv-serien The Osbournes, där han och hans familj i en dokusåpa öppet visar upp sitt privatliv. Serien blev omåttligt populär, men lär inte komma tillbaka, meddelar Ozzy.