Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev årets Fair play-spelare

Nu har vinnarna utsetts i fyra olika kategorier i Svensk innebandys och Pantameras Fair play-utmärkelse. En av utmärkelserna går i år till Kasper Hedlund från Mullsjö AIS.

Fair play-utmärkelsen tilldelas en spelare eller ledare för ett SSL-lag som uppfyller vissa kriterier. Det handlar om att personen genom sitt agerande ska vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han eller hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.

Pantamera har nu, i nära samarbete med Svensk innebandys domarorganisation, beslutat vilka som ska bli årets vinnare.

Pris till Mullsjöspelaren

Årets Fair play-spelare på herrsidan går till Kasper Hedlund från Mullsjö AIS. Så här lyder motiveringen:

”Kasper är en profilspelare med stark vinnarattityd som sköter sin kaptensroll på ett förebildligt sätt. Hans attityd mot lagkamrater, motståndare och domare genomsyras av respekt i både med- och motgång. Kasper är ett föredöme för många och en fantastisk representant för sporten innebandy. Detta sammantaget gör honom till ett naturligt val som vinnare av årets Fair Play-pris.”

Årets Fair play-spelare på damsidan är Sara Wilhelmsson från IBK Dalen, Årets Fair play-ledare från damsidan är Per Tjustberg från Pixbo Wallenstam IBK och Årets Fair play-ledare på herrsidan är Niklas Pålsson från FC Helsingborg.

Får 5 000 kronor

Vinnarna tilldelas sina utmärkelser under SM-finalbanketten den 27 april och får förutom ära och diplom även 5 000 kronor av Pantamera till ungdomsverksamheten i sin förening. Syftet är att det hela ska gå till det fortsätta arbetet med att fostra framtida förebilder.

2017 gick utmärkelserna till Josefina Eiremo, IKSU, Patrik Hagberg, AIK, Jimmy Gunnstedt, Rönnby Västerås IBK och Andreas Elf, Mullsjö AIS.

2018 gick utmärkelserna till Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam, Patrik Hagberg, AIK, Per Tjusberg, Pixbo Wallenstam och Patric Johansson, FC Helsingborg.