Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny tränare i J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har gjort klart med Jonathan Arnet som ny tränare för klubbens U19- och U17-trupp. – Det känns bra att komma till en etablerad förening, säger han.

J-Södra kommer under 2019 ha en gemensam trupp för U19 och U17, och klubben kommer finnas representerad i U19 Allsvenskan och U17 Allsvenskan.

På tisdagen meddelade J-Södra att Jonathan Arnet blir huvudtränare för U19-laget och att han kommer vara ansvarig för föreningens U19- och U17-trupp.

– När jag talat med både Andreas Jankevics (sportchef) och Andreas Brännström (tränare) kände jag att det var spännande saker på gång i Jönköpings Södra. Det känns bra att komma till en etablerad förening som vill bli ännu starkare på ungdomssidan, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

”En coming man”

Arnet kommer ursprungligen från Kungälv och har tidigare varit verksam i bland annat Västra Frölunda och Häcken. Närmast kommer han från den finska division 1-klubben Mikkelin Palloilijat där han var assisterande tränare i a-laget och huvudansvarig för U20-laget.

– I Jonathan har vi fått in en coming man inom tränarskrået. Jonathan har det driv och de tränar-och ledaregenskaper som behövs för rollen. Vi är övertygade om att Jonathan tillsammans med övriga tränare i akademin har kapaciteten att utveckla vår verksamhet till den nivå som krävs för att utveckla fler unga spelare till vårt A-lag, säger Andreas Jankevics i pressmeddelandet.

Jonathan Arnet påbörjar sitt uppdrag 1 januari 2019.