Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han drillar en spännande kvartett

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Mikael Axelsson är ny målvaktstränare i Jönköpings Södra. När J-Södra var i Spanien på träningsläger passade han på att ge sitt omdöme om målvakterna till Jnytt. – Det är fantastiska målvakter, säger han bland annat.

Mikael Axelsson ska axla rollen som målvaktstränare i Jönköpings Södra efter det att Ulf Thorsson lämnade klubben för att ta över som målvaktstränare i Elfsborg.

Axelsson kommer till en klubb med fyra bra och spännande målvakter, under J-Södras läger i Spanien vid månadsskifte januari/februari gav Axelsson sin syn på målvakterna.

Frank Pettersson

– Väldigt rutinerad, det lyser igenom att han varit med väldigt länge. Han har en väldigt unik spelstil, det är inte många gånger du ser Frank slänga sig raklång. Han är så snabb i fötterna så han slänger sig lite speciellt. Det är rätt coolt att se. Sen har han en väldig pondus, han styr och ställer och där kan alla målvakter ta till sig.

Carl-Johan Eriksson

– Stor målvakt, jag tänkte att han nog var ganska orörlig men han är väldigt explosiv för sin storlek. Jag är väldigt imponerad av det jag sett av honom.

Anton Cajtoft

– Cajan känner jag väldigt väl, jag har fått äran att följa honom länge. Det är en fantasistk människa och väldigt duktig målvakt. Han är allround och har en härlig målvaktskropp, jag ser fram emot att han kommer tillbaka så att vi kan jobba ordentligt.

Pontus Wik

Också väldigt intressant. Han tar till sig väldigt mycket och tar till sig snabbt. Han har alla möjligheter att utvecklas enormt med den målvaktsbesättningen vi har här nu. Han är väldigt lång och stor, men han har visat att han är väldigt explosiv.

Om jag säger att alla fyra målvakter har en gemensam svaghet, och det är spelet med fötterna. Håller du med?

– Nej. Det kan jag inte hålla med om. Jag tycker inte att vi har dåliga fötter, sen är det klart att man alltid kan jobba på med det.

Finns det något du känner att ni måste höja?

– Det är svårt att dra alla över en kam, men pondus och explosivitet gillar jag. Att man äger straffområdet, vi har inte så jättehögt lag, förhoppningsvis går det bra med trebackslinje där måste vi vara tydliga.

Vad ställer det för krav på målvakten?

– Det blir intressant. Det kan bli enklare på ett sätt eftersom de kommer tätare, men samspelet med trion är väldigt viktig.

Rookietränare

Mikael Axelsson har ingen tränarutbildning, men han har en gedigen spelarkarriär, han är öppen med att han är grön. Något som han anser är självklart.

– Det är väl inget att hymla om? Jag är sådan som person också, jag är öppen och social. Jag är bara dum om jag ska komma och tro att jag kan komma och styra allt, det här gör vi tillsammans. De ställer absolut höga krav på mig och jag ställer höga krav på dem. Jag har varit väldigt öppen med att det är en ny roll för mig, men samtidigt har jag en hel del erfarenheter av bra målvaktstränare jag har haft med mig genom åren, säger Mikael Axelsson.

Hur gick tankarna när J-Södra hörde av sig?

– Det var inget att tveka på. Jag har aldrig släppt Södra. Sen är det mycket som ska passa in med sitt liv, familj och jobb och allt sådant.

Hur har du löst det då?

– Det vet jag inte riktigt än, haha. Tiden får utvisa. Nej, det ska gå bra. Det gäller att ha en förstående fru, vilket jag har, och en familj som stöttar en i allt. Sen är det bara att köra, säger Mikael Axelsson som ser fram emot säsongen.