Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han förlänger – efter tunga säsongen

För bara några dagar sedan skrev Jonatan Bohman på ett nytt kontrakt. Nu står det klart att även Albin Häll-Eriksson fortsätter i Wetterbygden Stars.

Albin Häll-Eriksson, med rötterna i Varberg, kom till Huskvarna när han som 16-åring blev antagen till basketgymnasiet på Sanda. Efter det har han varit bygden trogen, med undantag av kortare gästspel i Nässjö Basket och Trelleborg Pirates.

Nu har han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Wetterbygden Stars.

– Jag kommer från en förhållandevis tung säsong för mig personligen och utifrån det känner jag mig extremt hungrig på att visa både för omgivningen och mig själv vad jag är kapabel till. I det sammanhanget känns det fantastiskt att både Gabo (Loaiza Perez, nye huvudcoachen) och lagledningen har fortsatt förtroende för mig. Jag har bott här i snart åtta år och trivs med mitt liv både på och utanför basketplan. Jag tror även att en ny röst i form av Gabo kommer vara nyttigt för mig, i Gabo har föreningen fått in en tränare som kan utveckla spelare som få andra kan och det känns oerhört inspirerande att nu få chansen att spela för honom, säger Albin Häll-Eriksson till SBL-klubbens webbplats.

"Bygga upp något attraktivt"

– Albins kontraktsförlängning indikerar att vi håller på att bygga upp något attraktivt trots tuffa tider. Det är också ett kvitto på att spelarna tror både på föreningen och mig som coach genom att vilja vara kvar. Albin är en kulturbärare och kommer bli en viktig mentor för lagets yngre spelare. Jag förväntar mig också att Albin kliver fram och älskar rollen som lagets härförare och att vi andra inte bara pratar om Albin som “talangfull” längre, den tiden är förbi. Han tillhörde lagets främste försvarsspelare föregående säsong och jag både hoppas och tror att han utveckla det till att bli en defensiv stopper. Det kommer att bli en spännande säsong och jag längtar efter att se Albin ikläda sig ledarrollen fullt ut, säger Gabo Loaiza Perez.