Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 värvar – ny center klar

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 värvar Axel Holmström. Centern är klar för två år i Jönköpingsklubben.

Johan Hult har lagt nästa pusselbit i sitt lagbygge inför den kommande HV-säsongen.

Jönköpingsklubben presenterade centern Axel Holmström som sitt sjätte nyförvärv inför 2019/20 på valborgsmässoafton. Avtalet löper över två år.

– Han är stark i alla tre zonerna. Jag tycker att han besitter ett bra hockeysinne där han läser och ser spelet bra samtidigt som han har bra skills, säger Hult till Jnytt.

Värvningen kommer knappast som någon chock. Holmström har sedan en tid tillbaka uppgivits vara klar för HV71. Men klubben har inte kunnat presentera 22-åringen då han varit en del av det Grand Rapids Griffins som nyligen åkte ur AHL-slutspelet Calder cup i Nordamerika.

HV71 ska ha lyckats roffa åt sig centern framför näsan på SHL-konkurrenter som Luleå, Växjö och Skellefteå som alla ska ha varit med i jakten på centern, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

Hur kommer det sig att ni lyckades knyta till er Holmström?

– Det är väl egentligen en fråga för Axel att svara på. Men jag hoppas att det beror på upplägget som vi har presenterat för honom. Dels på vad vi vill med vår förening men också hur vi ska jobba med hans egna utveckling. Vi hoppas att sättet vi tränar och jobbar på är avgörande, säger Hult.

HV-sportchefen säger att ytterligare en aspekt kan handla om det starka hockeyintresset som finns i och kring Jönköping där Kinnarps arenas läktare ofta är välfyllda när det är match.

Det är något som Holmström själv också bekräftar i det pressmeddelande HV71 skickade ut i samband med att klubben offentliggjorde värvningen.

– Jag ser fram emot att komma till HV71. Det är en förening med höga ambitioner, i en stad med stort hockeyintresse och jag hoppas kunna bidra till klubbens framgång, säger Holmström.

Värvningen av Holmström gör att HV71 nu har fyra naturliga centrar i truppen. Förutom 22-åringen finns även Markus Ljungh, David Gustafsson och Joakim Andersson som den senaste säsongen fyllt en centerroll. Även spelare som Johan Johnsson och Linus Sandin kan spela i mitten.

Den tidigare Skellefteåspelaren kan därmed ses som något av en ersättare till Anton Bengtsson, som var den enda centern att lämna klubben efter kvartsfinaluttåget mot Färjestad tidigare under våren.

– Axel har ledaregenskaper som spelare. Han har även ett driv och en hunger av att bli bättre och att vinna. Kombinationen av det gör att det är en spännande spelare som vi får till oss. Det är en bra spelare som har alla möjligheter att bli ännu bättre, säger Hult.

Holmström har trots sin relativt unga ålder redan hunnit spela 112 SHL-matcher och 138 fajter i AHL. Bland meriterna finns två SM-silver och utmärkelsen som årets junior 2015.

Den senaste säsongen svarade centern för 25 (12+13) poäng på 65 grundseriematcher.

HV71 återsamlades för att inleda försäsongen under måndagen. Då fanns Holmström inte på plats. Det är oklart när det senaste tillskottet kommer att kunna ansluta till sitt nya lag.

– Han håller på att titta på resor hemåt just nu. Han har också lite saker att avsluta borta i USA. När han kommer hem till Sverige måste han nog också upp till Skellefteå en sväng först. Vi hoppas ha honom på plats inom några veckor, säger Hult.

Innan HV71:s truppbygge är komplett återstår det en back- och en forwardsplats att fylla. Hult sade under måndagens medlemsmöte att klubben bara har en plats kvar att fylla, vilket indikerar att ytterligare en spelare är klar för klubben. Han har ännu inte presenterats.

Hult vill inte kommentera uppgifterna närmare.

Även när det gäller det ännu öppna platsen börjar det röra på sig.

– Där tittar vi och har lite olika alternativ som vi jobbar med, säger Hult.

Jnytt har sökt Axel Holmström.