Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gör comeback som tränare

Jönköpings IK har stått utan tränare för sitt damlag under två månaders tid. Men nu är det klart vem som tar över tränaruppdraget efter Robert Nordlund. – Det var ett ganska enkelt beslut att tacka ja, säger Johan Ivarsson.

Johan Ivarsson, med både SM-guld och Europaguld på meritlistan som tränare, har ett förflutet hos både JIK:s damer och herrar. Han tränade damerna mellan 2013 och 2015 och återvänder nu för en andra sejour.

– Vi ville behålla Johan som tränare även då, men hans civila situation kom emellan, säger Magnus Ander, sportchef för JIK dam, i ett pressmeddelande.

”Känt ett sug”

Ivarsson har varit involverad i JIK även de tre senaste åren. 48-åringen var tränare för JAS-laget under två år och den senaste säsongen satt han med i herrlagets sportgrupp.

– Jag har känt ett sug för att bli tränare igen, och det var ett ganska enkelt beslut att tacka ja, säger han till Jnytt.

– Det är en utmaning, så det ska bli spännande. Jag ser en stor potential och det ska bli kul att försöka utveckla laget. Jag hoppas att vi kan ta ett steg i taget och förhoppningsvis undvika en dipp i slutet av säsongen.

Gick skilda vägar

Bara några dagar efter den senaste säsongens slut meddelade JIK att klubben går skilda vägar med Robert Nordlund, som annars hade kontrakt även över nästa säsong.

– Det är ett ömsesidigt beslut. Vi har analyserat och haft en dialog om hur de här två åren har varit. De har varit bra, men vi har också funderat på vad som kommer att krävs för att etablera sig på nästa nivå. Det har landat i att vi tror att vi behöver tillföra något nytt och att vi behöver bygga de bästa förutsättningarna för det, sade ordföranden Dan Nordlöf då.

Det nya blev alltså Johan Ivarsson.

– Jag har lyssnat lite grann med spelarna. Jag vill inte kommentera hur det var under förra säsongen, men man måste ha spelarna med sig. Så är det alltid, säger han.

– Jag vill fortsätta med det som har varit. Jag tycker framför allt att anfallsspelet har blivit bättre, sedan finns det en del att rätta till i försvarsspelet.