Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gör comeback: "Vill kunna bidra"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Erik Moberg var en av J-Södras viktigaste värvningar inför säsongen, men har missat hela vårsäsongen av superettan efter en kraftig fotskada. I träningsmatchen mot Öster gör försvararen comeback på fotbollsplanen, och snart väntar premiär i superettan i J-Södratröjan. - Man vill bidra på planen när man kommer till en ny klubb, det har varit tufft att inte kunna göra det, säger Moberg.

Försvararen tvingades utgå i den avslutande cupmatchen borta mot Djurgården i mars. I en nickduell ådrog han sig en fotskada. Han kom till klubben som en av klubbens viktigaste värvningar, men har fått stå vid sidan av hela vårsäsongen.

- När man kommer ny till en klubb vill man kunna vara med och bidra på planen och vinna matcher. Det har varit tufft att inte kunna göra det, att stå vid sidan av.

När foten hade undersökts strax efter skadan kom beskedet att Moberg skulle vara borta minst två månader. Det har nu gått mer än fyra månader sedan skadan när försvararen äntligen är tillbaka i spel.

- Bara när jag kollade på foten när jag skadade mig så tänkte jag att det kommer ta längre tid än två månader. Men såklart man är hoppfull, innerst inne vill man ju spela match så snart som möjligt. Men nu i slutet av vårsäsongen kände jag att det är lika bra att få några veckor extra att stärka foten.

"Kommer ha ont länge"

15 superettamatcher har hittills spelats, som Moberg har fått se från läktarplats.

- Det har varit tråkigt såklart. Det är väl den mörka sidan av idrotten, man blir skadad ibland och då är det bara att göra det bästa av situationen. Man får träna på och försöka komma tillbaka så fort som möjligt. Nu är det skönt att vara tillbaka.

Men trots att Moberg varit med och tränat med laget ett flertal veckor tillbaka, och ska spela matchen mot Öster, är foten inte helt återställd.

- Foten gör lite ont och är svullen men det känns okej, det ska inte påverka. Jag kommer ha ont i foten länge, men det är bara att gilla läget. Jag får tejpa den rejält. Sen är man ju inte på formtopp, men det känns absolut bra. Man tar steg framåt varje dag i rehaben, berättar Moberg och fortsätter:

- Jag har inte varit ensam i rehabrummet. Det har varit alldeles för många där inne. Men nu är ju skadeläget betydligt bättre.

Hur är din känsla inför matchen mot Öster?

- Det ska bli roligt att spela match igen. Både för mig och för laget. Jag planerar att gå in exakt som jag brukar göra egentligen, så det ska bli roligt.