Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han firade dubbelt i HV-segern

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Anton Bengtsson var en av målskyttarna när Färjestad besegrades med 4-3 i Kinnarps Arena – och han gjorde det i sin 300:e SHL-match. – I dag hade vi hockeygudarna med oss, säger den 25-årige centern.

HV71 fick ett psykologiskt mycket tungt mål mot sig när det bara återstod sex sekunder av andra perioden. Men hemmalaget reste sig i tredje perioden, och Anton Bengtsson såg till att hemmalaget återtog ledningen. Oscar Sundh släppte pucken bakom ryggen och Bengtsson hittade en lucka och skickade in pucken i det bortre hörnet – i sin 300:e grundseriematch för HV71.

– Det hade jag ingen aning om att det var. Det var kul, säger Bengtsson, som debuterade i SHL-sammanhang hösten 2012.

– Det är kul att ha kommit upp i så här många matcher, och framför allt att få spela här i Kinnarps Arena. Jag älskar att spela inför den här publiken.

”Betyder mycket”

HV71 vann till slut matchen med 4-3 sedan Alexander Ytterell gjort det avgörande målet. Men hemmalaget kom undan med hjärtat i halsgropen eftersom Färjestad fick ett mål bortdömt för spelare i målgården i slutminuten.

– Vi hade hockeygudarna med oss. Det var skönt att vi fick med oss tre poäng, det betyder mycket att vi höll ledningen den här gången, säger Bengtsson.

HV71 var det bättre laget sett till 60 minuter, men fick i vanlig ordning slita hårt för sina mål.

– Vi spelade ganska bra i dag faktiskt. Vi får några jobbiga mål mot oss när vi tagit ledningen. Det är något som vi måste jobba på, att spela på ledningen och de mål vi själva gör. Men annars tycker jag det var en bra match, säger Anton Bengtsson.

JnyttTV: Intervju med Simon Önerud och presskonferens med båda lagens tränare.